Over Avitan

Over Avitan

Fietsen is het mooiste wat er is. Avitan gelooft in de kracht van innovatieve accessoires en wil zo veel mogelijk mensen laten genieten van fietsen. Dit doen we onder andere door het distribueren van de Hövding fietsairbag, een product dat tot 8 keer veiliger is dan een traditionele fietshelm. 

Wat is de Hövding fietsairbag?
De fietsairbag van Hövding is al langere tijd een fenoneem in Zweden. Twee ontwerpers wilden een toegankelijk, praktisch, modieus en comfortabel alternatief voor de traditionele fietshelm. Zo gezegd, zo gedaan. Het product is uitvoerig getest en op de markt gebracht, met succes. Uit onderzoek van de Stanford University blijkt dat de fietsairbag van Hövding tot 8 keer veiliger is dan een traditionele fietshelm.

Avitan officiële distributeur van de Hövding in Nederland, België en Luxemburg
De fietsairbag van Hövding is in Nederland alleen te bestellen via Avitan, het zij door zakelijke klanten en/of consumenten. Een uniek uitgangspunt van deze samenwerking is: Nederland stijlvol en veilig de weg op sturen. De Hövding kan levens redden, zeggen de makers: "Fietsen is een globaal fenoneem, overal ter wereld associëren mensen het met vrijheid. En omdat ze niet bereid zijn concessies te doen aan die vrijheid, slaat de traditionele helm niet aan. We willen niet dat mensen hem kopen en dragen omdat het verplicht is. Wel omdat hij veilig, mooi en comfortabel is", aldus bedenkster Terese Alstin.

ANWB verkoopt Hövding fietsairbag
De ANWB gelooft in het product en biedt het product aan via de webshop. Heb je een ANWB Fietsverzekering, dan is de Hövding mee verzekerd.