Zo fiets je veilig!
Gepubliceerd op 1 september 2016

Zo fiets je veilig!

Anna Katarina, Marketing Director bij Hövding, geeft tips.

De zomer ligt helaas al weer ver achter ons en het fietsweer wordt er niet beter op. De vakantie zijn we alweer bijna vergeten en we zijn weer hard aan het werk. De meeste mensen pakken de auto naar het werk, terwijl veel mensen vlakbij hun werk wonen. Anna Katarina, Marketing Director bij Hövding, fietst elke dag naar haar werk en geeft een aantal handige tips om veilig naar het werk te fietsen.

"Fietsen naar het werk bespaart je een hoop geld, is beter voor het milieu én je blijft in vorm", aldus Katarina. Genoeg redenen om de fiets naar het werk te pakken. Katerina geeft een aantal handige tips:

Plan je reis
Doe wat onderzoek, zodat je de snelste route naar je werk weet. Verzin wat alternatieve routes, zodat je niet verveeld raakt van elke dag hetzelfde rondje.

Comfortabele kleding
Kies de juiste outfit, zodat je comfortabel kunt fietsen. Kleed je voor de bestemming, niet voor de reis. Doe dus kleren aan die matchen met je omgeving en waarmee je lekker kunt fietsen. Doe laagjes aan, zodat je makkelijk je warmte kunt regelen door een laagje aan of uit te doen.

Kies de juiste fiets
De juiste fiets is natuurlijk belangrijk. Kies een fiets die in de smaak valt, met een zadel dat comfortabel zit en met een gesloten kettingkast. Check ook of het stuur en zadel op de juiste hoogte staan afgesteld.

We zijn niet van suiker
Een beetje regen doet geen pijn. Zorg er wel voor dat je comfortabele regenkleding bij je hebt. Zo kom je altijd droog aan op je werk.

Pimp je fiets
Dat betekent niet dat per se je fiets alle kleuren van de regenboog moet hebben, of dat je stuur beplakt moet zitten met bloemen. Het is gewoon leuk om een fiets te hebben die overeenkomt met je persoonlijkheid.

Denk aan je veiligheid
Houdt er altijd rekening mee dat fietsers minder zichtbaar zijn dan andere voertuigen. Vermijd donkere kleding en zet je lichten aan. Het is ook verstanding om je hoofd te beschermen met een fietshelm, of nog beter, een Hövding fietsairbag. Wees je bewust van andere weggebruikers.

Er zijn verschillende redenen om de fiets te pakken naar werk of school. Het is genieten, je krijgt frisse lucht binnen én je komt aan je dagelijkse beweging.

En als laatst: vergeet niet te genieten van je fietstocht!

Share