Standford University lyrisch over Hövding fietsairbag
Gepubliceerd op 15 november 2016

Standford University lyrisch over Hövding fietsairbag

´8 keer betere bescherming dan een fietshelm´

Onderzoekers van de Standford University hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de fietsairbag en kwamen tot de conclusie dat het product ´bijna perfect´ is, als het gaat om hoofdbescherming bij een ongeluk. De universiteit ontdekte  dat de fietsairbag 8 keer betere bescherming biedt dan een traditionele helm.

De fietsairbag van Hövding is ontworpen met kwalitatief ijzersterk materiaal, dat de beste bescherming biedt voor het hoofd. Dat de fietsairbag veilig is, geeft vertrouwen, aldus Fredrik Carling (CEO van Hövding): ‘Een prestigieus onderzoeksinstituut heeft aangetoond dat de fiestairbag 8 keer betere bescherming biedt dan een traditionele helm. Dit geeft ons én de consumenten vertrouwen in de kwaliteit van dit product.’

David Camarillo, hoofd van het onderzoeksteam, heeft  een lezing gehouden tijdens een TEDx Stanford conferentie. De lezing ging over het ‘bouwen van een slimme helm’, de Hövding werd gebruikt als voorbeeld. De onderzoeker heeft zelf diverse verwondingen overgehouden aan fietsongelukken en heeft een aantal studies gedaan naar fietsveiligheid.

Dit onderzoek toont aan dat de Hövding 8 keer beter beschermt dan een traditionele helm. Hövding wil met de fietsairbag mensen beschermd en veilig laten fietsen.

 
Bron: http://www.hovding.com/uploads/documents/Pressmeddelande-Stanford_eng.pdf
Share