FAQ

FAQ

De meestgestelde vragen over de fietsairbag

Op deze pagina vindt u de meest voorkomende vragen. Wilt u alles weten over het gebruik, de functionaliteit en de veiligheidsvoorschriften rondom de Hövding fietsairbag? Bekijk dan snel de handleiding.

Welke maat airbag moet ik kiezen?

Er zijn 3 verschillende maten beschikbaar: S, M of L. Voor de werking van het product maakt het niet uit of de airbag los of stevig om uw nek zit. Het is wel aan te raden om een formaat te kiezen dat het beste om uw nek past.

S = Voor een nekomtrek van minder dan 36 centimeter
M = Voor een nekomtrek van 34 - 42 centimeter
L = Voor een nekomtrek van 38 - 45 centimeter

Moet ik oppassen met bewegen als ik de Hövding om heb, zodat de airbag niet per ongeluk uitklapt?

Er zit een aan/uit knop op de ristsluiting, die aangesloten wordt op de kraag aan de rechterkant. De fietsairbag wordt uitgeschakeld door de ritssluiting los te maken. Als de Hövding uitstaat, kan de airbag niet uitklappen. Het is belangrijk om de Hövding alleen aan te zetten tijdens de fietsrit. Zet de fietsairbag direct uit als u van de fiets afstapt. U kunt gewoon fietsen zoals u altijd doet, de Hövding klapt alleen als er een ongeval gebeurt.

Kan de Hövding ook gebruikt worden tijdens het skiën, snowboarden, skateborden of andere actieve sporten?

Nee, de Hövding is alleen geschikt voor gebruik op de fiets.

Kunnen kinderen ook de fietsairbag dragen?

Nee, de Hövding is alleen geschikt voor gebruik vanaf 15 jaar.

Kan de Hövding nog gebruikt worden als de airbag is uitgeklapt?

Als u een ongeval heeft gehad met de fietsairbag, kan deze niet nog een keer gebruikt worden. Als uw airbag is uitgeklapt, neem dan contact met ons op. De data die is opgenomen op de zwarte box in de kraag, kan gebruikt worden voor verder onderzoek en product development.

Kan ik de Hövding meenemen in mijn handbagage tijdens het vliegen?

In de meeste gevallen kunt u de fietsairbag, mits uitgeschakeld, gewoon meenemen in uw handbagage. Neem bij twijfel altijd contact op met de vliegmaatschappij. Vraag aanvullende informatie aan via info@avitan.nl

Hoe laad ik de fietsairbag op?

U kunt de fietsairbag heel eenvoudig opladen met een micro usb-kabel via uw laptop of stopcontact. Als u gebruik maakt van Windows 8 of Windows 8.1, kunt u de Hövding niet opladen, vanwege een verandering in het usb-beleid van Microsoft.

Is de fietsairbag op elke fiets te gebruiken?

De Hövding is ontworpen voor gebruik van de meeste type fietsen, inclusief vouwfietsen en kleine fietsen. Hövding is niet ontworpen voor bijzondere fietsen, zoals tandems. De Hövding is ontworpen voor normaal gebruik, maar niet voor extreme fietssporten zoals BMX, off-road fietsen en mountainbiken.  

Hoe lang gaat de accu mee?

De accu van de Hövding gaat 10 fietsuren mee.

Hoe lang duurt het voordat een lege accu volledig is opgeladen?

Een volledige laadbeurt duurt ongeveer 3 uur.